یورش ایالات متحده آمریکا به جام جهانی

نام رسمی در فیفا: United States of America, USA
رتبه فعلی در رده بندی فیفا: 14
قهرمانی در جام جهانی: -
رنگ لباس اول: سفید
سرمربی فعلی: یورگن کلینزمن
تیم ملی آمریکا از سال 1913 تاسیس و یک سال بعد به عضویت فیفا در آمد.
کشور ایالات متحده علی رقم وسعت، جمعیت و امکانات زیاد، از افتخار شایان ذکری در زمینه فوتبال برخوردار نیست. مهمترین افتخار این تیم به اولین جام جهانی (1930 اروگوئه) مربوط میشود که این تیم به مقام سوم نائل شد.
در دوران جنگ سرد که رقابت شدیدی در زمینههای مختلف بین آمریکا و شوروی وجود داشت، آمریکا همواره در این ورزش مغلوب رقیب شرقی خود بود، به همین دلیل دولت تصمیم به سرمایه گذاری در این امر نمود و از مربیان صاحب نام کشورهای اروپایی بهره جست و اقدام به راه اندازی لیگ حرفه ای فوتبال ایالات متحده موسوم به ام ال اس کرد و به این ترتیب فوتبال آمریکا روی ریل پیشرفت قرار گرفت.

صعود به جام جهانی 2014
آمریکا برای صعود به جام جهانی در منطقه موسوم به کونکاکاف به رقابت میپرداخت، در این منطفه همانند آسیا چهار مرحله برای مقدماتی تعریف شده است که آمریکا فقط در دو مرحله آخر ملزم به شرکت بود. در مرحله سوم ایالات متحده هم گروه جامائیکا، گواتمالا و «آنتیگوا و باربودا» بود، آمریکاییها موفق شدند با 13 امتیاز اول شوند و به مرحله چهارم صعود کنند. آنها در مرحله چهارم در گروهی 6 تیمه با کاستاریکا، هندوراس، مکزیک، پاناما و جامائیکا هم گروه شدند، و از 10 بازی خود 7 برد، 1 تساوی و 2 باخت کسب کردند و با 22 امتیاز به عنوان اولین تیم از منطقه کونکاکاف به جام جهانی راه یافتند.
تاریخچه حضور در جام جهانی
اولین حضور آمریکا به اولین جام جهانی برگزار شده در سال 1930 در اروگوئه بر میگردد، جایی که میزبان با حداقل امکانات و نبود ورزشگاه کافی برای برگزاری مسابقات روبرو بود. رقابتها به صورت دو مرحله گروهی و حذفی انجام میگرفت. ایالات متحده آمریکا در یک گروه سه تیمه با پارگوئه و بلژیک هم گروه شد و با برد هر دو تیم به نیمه پایانی راه یافت، اما آرژانتین در این بازی 6-1 امریکا را مغلوب کرد و آنها را از راه یابی به فینال بازداشت. در این دوره بازی رده بندی برگزار نشد اما آمریکا به عنوان تیم سوم جام جهانی معرفی شد.
آمریکاییها در فاصله بین سالهای 1930 تا 2002 نتوانستند از مرحله گروهی فراتر بروند به جز یکبار که آن هم در یک هشتم کنار رفتند.
در 2002 که ژاپن و کره میزبان جام جهانی بودند ایالات متحده به همراه کرهی میزبان، پرتغال و لهستان در گروه D مسابقات قرار گرفت. آنها در اولین بازی پرتغال را شکست دادند، سپس با کره مساوی کردند و در آخرین بازی گروهی به لهستان باختند. نهایتا آمریکا با 4 امتیاز دوم شده و به همسایه جنوبی خود یعنی مکزیک برخورد کرد و توانست آن را با یک گل از پیش رو بردارد. اما در یک چهارم نهایی حریف آلمان (نائب قهرمان آن دوره) نشد و با همان باخت از جام جهانی حذف شد.
آفریقای جنوبی در سال 2010 محل آخرین حضور آمریکاییها در جام جهانی تا این لحظه بوده است. ایالات متحده در این دوره و در گروه خود به کمک قانون گل زده بیشتر نسبت به انگلستان در رده اول قرار گرفت ولی در اولین بازی حذفی در وقتهای اضافی مغلوب غنا شد و از گردونه مسابقات کنار رفت.

پیش بینی عملکرد در جام جهانی 2014 برزیل
آمریکاییها به نسبت رقبای اروپایی آسیایی خود راحت تر میتواند با شرایط برزیل وفق پیدا کنند و در نتیجه عملکرد بهتری داشته باشند، آنها حداقل در دو چیز با کشور برزیل مشترک هستند یکی پهناور بودن جغرافیا و دیگری از نظر ساعات شبانه روز. شاید اینها موارد ساده ای به نظر بیایند اما همین که ساعت خواب بازیکنان اروپا، آسیا و حتی آفریقا با برزیل هماهنگ نیست میتواند برایشان دردسر ساز باشد، مشکلی که برای بازیکنان ایالات متحده وجود ندارد. مسئله دیگر فاصله زیادی است که تیمها پس از هر بازی باید بپیمایند تا به محل برگزاری بازی بعدی برسند و از این حیث هم آمریکاییها در کشور خود به این موضوع عادت دارند.
آمریکا با غنا، آلمان و پرتغال هم گروه است و در صورت صعود با یکی از تیمهای بلژیک، الجزایر، روسیه یا کره جنوبی برخورد خواهد کرد.